Amerikkalaista jalkapalloa välierien merkeissä – Lights naiset vs Lohja Lionesses

Jenkkifutiskausi 2021 siirtyy naisten I-divisioonan osalta seuraavaan vaiheeseensa, pudotuspeleihin. Runkosarjassa pohjoislohkon tappioitta voittaneen Northern Lightsin vieraaksi saapuu etelälohkon kakkonen Lohja Lionesses. Ottelu pelataan lauantaina 28.8. Castrénin kentällä. Ottelun kickoff potkaistaan klo 18:00, liput tuttuun tapaan 5€ ja paikalta löytyy tietenkin myös kioski, josta voi napata itselleen niin kisaeväät nälän taltuttamiseen kuin fanituotteet värien tunnustamiseenkin. Jos sattuu sijaitsemaan eri paikkakunnalla, voi ottelua seurata streamin kautta. Linkki lähetykseen jaetaan Northern Lights naisten sosiaaliseen mediaan lähempänä ottelua.

WR Jonna Anttilainen / Kuva: Tuomo Tomperi

Kotijoukkue Northern Lights hallitsi pohjoislohkoa voittaen kaikki ottelunsa. Niin hyökkäys kuin puolustuskin ovat esittäneet vakuuttavaa tekemistä, onnistumisista ovat päässeet nauttimaan niin kokeneemmat kuin uudemmatkin pelaajat ja kehittymistä on tapahtunut koko kauden läpi. Vierasjoukkue Lionesses sijoittui etelälohkon toiseksi neljällä voitolla ja yhdellä, etelälohkon ykkösjoukkuetta Kotka Eaglesia vastaan kärsityllä, tappiolla. Molempien joukkueiden puolustukset ovat tilastojen valoissa osoittaneet pitävyytensä, päästettyjä maaleja per ottelu kun sattuu molemmille noin yksi. Tehtyjä pisteitä per ottelu kotijoukkueella on selkeästi enemmän, mutta tilastothan ovat tunnetusti luotettavuudeltaan vielä siellä emävaleenkin toisella puolella. Tästä muistuttaa myös koko kauden jalat maassa pitänyt Lights- valmennus: ”Kauden ensimmäinen etappi on onnistuneesti suoritettu, mutta yhtäkään pistettä, maalisuoritusta tai voittoa ei saa mukaan playoffseihin vaan siinä turnauksessa homma alkaa ikään kuin alusta. Välierän voittamiseen vaaditaan oikea asenne, keskittyminen ja toteutus. Mennään peli kerrallaan eteenpäin niin kuin koko kausi on menty tähänkin asti.”

Valmentaja Petri Hyppönen / Kuva: Tuomo Tomperi

Tuleva välieräpeli on Lightsin ja Lionessesin ensimmäinen kohtaaminen, eli joukkueilla ei ole käytännön kokemusta toistensa pelityylistä. Molemmat ovat kuitenkin kauden aikana luottaneet juoksupeliin, ja tämän voitaneen olettaa jatkuvan. Oulun puolustuksen linjan keskusta pelasi runkosarjan viimeisessä pelissä erityisen vahvasti, joten vieraiden hyökkäyksen linja ja keskushyökkääjät joutuvat varmasti tekemään täyden päivätyön. Lightsin hyökkäyksen linja taas on läpi kauden onnistunut erinomaisesti, ja lopun ovat hoitaneet tuulennopeat pallonkantajat. Luvassa lieneekin erittäin fyysinen jenkkifutisottelu, jossa mitataan niin pelaajien kovuus, nopeus kuin taklausvarmuuskin.

Erityisen hienoksi tulevan välieräpelin tekee se, että Lights naisten edellisestä 11 vs 11 pudotuspelikotiottelusta on kulunut jo huomattavan pitkään – aikakoneella saadaan matkustaa aina vuoden 2012 Vaahteraliigan pudotuspeleihin asti. Tällöin Revontulettaret voittivat välieräpelinsä ja etenivät aina finaaliin asti, jonka jälkeen pohjoisen joukkue pääsi juhlimaan mestaruutta. Tarjolla on siis varsin harvinaista herkkua, ja pelaaminen kotiyleisön edessä tuo omanlaisensa latauksen peliin myös pelaajille ja valmennukselle. ”Launtaina on jälleen tähän asti kauden tärkein peli ja valmistautumisen pitää olla sen mukaista koko joukkueelta. Luottavaisin mielin ja hyvällä asenteella lähdemme tietenkin hakemaan paikkaa naisten 1-divisioonan finaalissa”, kommentoi Petri Hyppönen Lights- valmennuksesta.

Tervetuloa Castrénille kannustamaan Oulu Northern Lights finaaliin!