Lightsin miesten joukkue jatkaa tutussa komennossa

Päävalmentaja Joonas Taina, hyökkäyksen koordinaattori Tuomo Tomperi ja linjavalmentaja Perttu Hyttinen muodostavat ydinryhmän, joiden ympärille Lights-valmennus rakentuu.

Perttu Hyttinen valmentaa Lightsin linjamiehiä myös kaudella 2022.

II-divisioonan välieriin kaudella 2021 selvinnyt Northern Lights (6-1) rakentaa tulevaa kautta vakaalta pohjalta. Tätä kirjoittaessa tulevan kesän sarjajärjestelmä ja -taso eivät ole vielä täysin selvillä, mutta joka tapauksessa Oulussa lähdetään taistelemaan hyvistä sarjasijoituksista tulevallakin kaudella. Toiveissa on viedä läpi ehjä harjoituskausi ja kehittää sekä hyökkäystä että puolustusta jo opitun pohjalle. Valmennusryhmän jatkuvuus on tässä avainasemassa.

Päävalmentaja Joonas Taina oli kuluneena kesänä kiireinen mies. Tainan kaksoisrooli sekä miesten että naisten päävalmentajana vaati koordinointia, mutta paketti pysyi kasassa, ja tulostakin tuli. Naiset voittivat ykkösdivisioonan puhtaalla pelillä. Tainan valmentamien joukkueiden recordi kaudelta 2021 oli komea 15-1.

Päävalmentajan tehtävien lisäksi Tainan vastuualueella on puolustuksen koordinointi. Tässä avainasemassa on joukkueen veteraanipelaajien tuki yhteiselle tavoitteelle. Kuluneella kaudella kokeneet pelaajat kuten Aleksi Statsevich, Matti Kullas, Oskari Kurtti, Jukka Vesikko ja Henri Hietajärvi auttoivat merkittävästi kokonaisuuden läpiviennissä. Myös tulevalla kaudella runkopelaajien työpanos ja ymmärrys ovat tärkeässä roolissa.

Hyökkäyksen osalta koordinaattori Tomperi lähtee rakentamaan siitä, mihin kaudella 2021 jäätiin. Koronatilanteen vuoksi ohueksi jäänyt talvikausi vaikutti harjoitteluun, mutta kesällä joukkue teki hartiavoimin töitä päästäkseen kohti pelillisiä tavoitteita. Pelinrakentajaosastolla Joonas Kotajärvi ja Antti Kosonen johtivat peliä nousujohteisesti. Kumpikin jatkaa myös kaudella 2022. Myös hyökkäyksessä osa valmennusvastuusta ja harjoitusten toteutuksesta on pelaajilla. Tulevalla kaudella Tomperi jakaa aikaansa sekä taitopelipaikkojen että linjavalmennuksen parissa.

Linjavalmennuksessa Perttu Hyttinen nähdään jälleen tärkeässä roolissaan. Päävalmentaja ja hyökkäyksen koordinaattori saattavat kuulostaa ”linjavalmentajaa” hienommilta titteleiltä, mutta todellisuudessa linjavalmentajan panos lopputulokseen on vähintään yhtä suuri. Vanha totuus on kuitenkin se, että jenkkifutisottelut voitetaan tai hävitään linjoissa. Hyttisen panos on tätä taustaa vasten äärimmäisen tärkeä koko joukkueen menestysmahdollisuuksille.

Erittäin suuri merkitys on myös fyysisellä suorituskyvyllä. Teemu Haverinen jatkaa Lightsin onneksi joukkueen fysiikkavalmentajana myös kaudella 2022.

Joukkueen toiveissa on, että valmennusryhmää saadaan laajennettua talven aikana sopivin keinoin. Lights pyrkii rakentamaan ydinryhmän ympärille kokonaisuuden, joka vie joukkueen pelaajia eteenpäin parhaalla mahdollisella tavalla.