Lightsin miehet pelaavat harjoitusottelun sunnuntaina Castrenilla

Niinsanotussa Orange and White Gamessa Lights-hyökkäys kohtaa Lights-puolustuksen.

Miesten joukkueen runkosarja käynnistyy 12. kesäkuuta kotiottelulla Rovaniemi Nordmenia vastaan. Viimeiset harjoitusviikot käytetään yksityiskohtien kehittämiseen.

– Alkuperäinen ajatuksemme oli pelata nyt harjoitusottelu toista sarjan joukkuetta vastaan, mutta valitettavasti jouduimme luopumaan suunnitelmasta aikatauluhaasteiden takia, kertoo Lightsin hyökkäyksen koordinaattori Tuomo Tomperi.

– Näinkin on kuitenkin aivan hyvä. Tavoitteemme sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa on harjoitella ottelutilannetta ja hioa talvella harjoiteltuja asioita entistä paremmaksi kokonaisuudeksi. Haluamme olla valmiita pelaamaan heti avausottelussa Nordmenia vastaan.

Harjoitusottelu toteutetaan scrimmage-tyylisenä siten, että sekä hyökkäys että puolustus pääsevät harjoittelemaan ennalta sovittuja tilanteita. Hyökkäysvuoroa vaihdetaan tietyn yritysmäärän jälkeen riippumatta edetyistä jaardeista. Ottelun alkupuolella hyökkäys pelaa ns. scout-puolustusta vastaan, ja puoliajan jälkeen osat vaihtuvat.

Harjoitusottelu pelataan sunnuntaina 15.5. klo 12 Castrenilla. Tapahtuma on maksuton.

Kuva: Jari Turunen