Naisten kausi jatkuu Castrenilla

Northern Lights naisten kausi jatkuu juhannustauon ja sitä seuranneen bye-viikon jälkeen lauantaina 9.7., kun haastajaksi Ouluun saapuu Helsinki Wolverinesin kakkosjoukkue Wolverines Blue. Ottelu pelataan tutusti Castrenin kentällä, ja alkaa klo 12:30. Liput 5/3€, ja paikalla palvelee kioski niin pieneen nälkään kuin janoonkin, ja myös Lightsin fanituotteita on saatavilla.

Kati Pulakka on aikaisemmilla kausilla pelannut Seinäjoki Crocodilesin riveissä, mutta tällä kaudella hän on tärkeä osa Lightsin puolustusta.
Kuva: Tuomo Tomperi

Kotijoukkue Lights lähtee otteluun ennakkosuosikkina, onhan kausi sujunut Revontulettarilta loistavasti – kolmesta ottelusta kolme voittoa piste-erolla 146-0. Wolverines sen sijaan on voittanut neljästä pelaamastaan ottelusta kaksi, viimeisin ottelu vierailla oli sunnuntain 3.7 tappio Jyväskylä Jaguarsia vastaan. Northern Lights on kohdannut Wolverinesin viimeksi kaudella 2017, jolloin sarjatasona oli Vaahteraliiga ja voiton vei Wolverines.

Wolverines on tällä hetkellä Suomessa ainoa naisissa kahdella eri sarjatasolla joukkueita ylläpitävä seura, minkä Lights- päävalmentaja Joonas Taina nostaakin esille ottelun ennakkotunnelmia kyseltäessä: ”Wolverines Blue on Vaahteramaljaa kohti porskuttavan Helsinki Wolverinesin kehitysjoukkue, jossa olosuhteet ja edellytykset harjoitteluun ja pelaajien kehittymiseen ovat varmasti huippuluokkaa”. Alkukauden otteluissa Wolverines Bluen riveissä on myös nähty useita liigakokemustakin omaavia pelaajia, ja on hyvin mielenkiintoista nähdä, minkälaisen rosterin vieraat tuovat Ouluun lauantaina. Tosin Wolverines pelaa samana päivänä myös Vaahteraliigassa, joten suurimpia liigan tähtipelaajia pohjoisen reissulla tuskin nähdään. Siispä Lights -valmennus ei liikaa mieti vastustajien rosteria, vaan jälleen kerran Lights keskittyy omaan tekemiseensä: ”Vastustajan rosterilla ei tietenkään ole sen kummempaa vaikutusta meidän omaan peliin, vaan pyritään keskittymään niihin asioihin, mihin voidaan vaikuttaa ja käyttämään omia vahvuuksia sekä jatkamaan ja parantamaan siitä mihin Vaasassa jäätiin.”

Valmentaja Petri Hyppönen on tyytyväinen, vaikka tuimasta ilmeestä voisi ymmärtää toisin.
Kuva: Tuomo Tomperi

Alkukauden mietteitä aiemmin kyseltäessä Northern Lightsin apuvalmentaja Petri Hyppönen oli tyytyväinen erityisesti pelin monipuolistumiseen. Nyt päävalmentaja Taina myös muistuttaa siitä, että vaikka vastustaja Wolverinesin alkukaudesta onkin saatu hyvin videomateriaalia ja peliin on siten pystytty taktisesti valmistautumaan, niin myös he ovat voineet monipuolistaa peliään ja siten mahdollisiin yllätyksiin on oltava valmiina sopeutumaan. Pieniä murheita peliin valmistautumisessa on aiheuttanut Lightsissa parin viime viikon aikana vaivannut pienten loukkaantumisten ja sairastelujen aalto, mutta vastoinkäymisistä päävalmentaja Taina kommentoi: ”Niillä pelaajilla sitten mennään, ketkä käytössä ovat. Ajatellaan positiivisesti niin, että mahdolliset poissaolot ovat tilanteita, joissa avautuu mahdollisuuksia myös uusille sankariteoille.”

Teksi: Elli Heikura