Northern Lights ykkösdivarin runkosarjan voittoon

Lauantai-iltana 16.7. Northern Lights naisten joukkue päätti vuoden 2022 runkosarjansa voittoon, kun Jyväskylä Jaguars kaatui lukemin 55-6 (41-0). Ensimmäistä kertaa koko kaudella vastustaja onnistui kuitenkin puhkaisemaan Lightsin puolustuksen, joka joutui taipumaan yhden touchdownin verran.

Lightsin hyökkäyksen linja on pelannut tasaisen vahvan kauden.
Kuva: Aino Raki

Pelin alku oli jälleen tuttua, vakuuttavaa Lightsia. Ensimmäisellä neljänneksellä kotijoukkue rummutti tauluun jo kolme touchdownia sekä niiden jälkeiset potkaistut lisäpisteet. Maali-ilottelun toteuttajina nähtiin tuttuja nimiä: RB Aino Lepojärvi ja QB Nea Törmänen juoksivat molemmat ensimmäisellä neljänneksellä touchdownin. Kenties hienoin ensimmäisen neljänneksen suoritus nähtiin kuitenkin DB Jenni Suorsalta, joka palautti syötönkatkon Jaguarsin maalialueelle saakka. Toisella neljänneksellä Aino Lepojärvi teki kaksi lähes 50-jaardista touchdownia, ja parin vuoden tauon jälkeen tällä kaudella pelikentille palannut Oona Yliuntinen onnistui maalinteossa Nea Törmäsen heitosta. Tauolle siirryttiin Lightsin vakuuttavassa johdossa 41-0.

Ottelun kolmannella neljänneksellä Jenni Suorsa näytti jälleen vaarallisuuttaan takakentällä – ottelun toinen syötönkatko, ja samalla toinen touchdown. Neljännellä neljänneksellä Aino Lepojärvi vielä herkutteli pelin neljännellä touchdownillaan. Kun ottelua oli jäljellä enää muutama minuutti, onnistui puolestaan Jaguars-puolustus syötönkatkossa. Tästä Jaguars sai käyntiin huikean sisuuntuneen hyökkäysvuoron, joka lopulta ottelun viime sekunneilla johti kissapetojen touchdowniin. Ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella Lights-puolustus joutui nöyrtymään. Peli loppui kotijoukkueen voittoon lukemin 55-6.

Joukkueen nopein pelaaja Jenni Suorsa palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Ottelussa hän teki kaksi touchdownia – molemmat syötönkatkoista.
Kuva: Tuomo Tomperi

Northern Lightsin päävalmentajana ottelussa toiminut Petri Hyppönen kehuu jälleen joukkueen suoritusta – hyökkäys oli tutun tehokas, ja myös puolustus pelasi hyvin viime hetken takaiskusta huolimatta. Erityisesti valmennusta miellytti Jenni Suorsan suoritus, johon kuului kahden touchdownin lisäksi yhden Lightsin lyhyen aloituspotkun peitto ja hyvä taklauspeli puolustuksessa. Myös Suorsa on tyytyväinen omaan peliinsä, ja kehuu pelifiiliksen olleen erityisen hyvä. Jenni Suorsa on useiden muiden Lights- pelaajien ohella tarjolla naisten jenkkifutismaajoukkueeseen, ja tätä peliä parempia näyttöjä voi tuskin yksittäisessä ottelussa antaa.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Jaguarsilta #13 Tiina Mutanen, joka pelasi hyvän pelin hyökkäyksessa ja teki Jaguarsin touchdownin, sekä Northern Lightsilta kaksi syötönkatkoa ottanut ja molemmat touchdowneiksi palauttanut #14 Jenni Suorsa.

Jenni Suorsa ja Roosa Laitinen ovat mukana taistelussa maajoukkuepaikoista. Laitinen johtaa tällä hetkellä joukkueen taklaustilastoa huikealla 40 taklauksella.
Kuva: Aino Raki

Lightsin voitettua runkosarjan saa joukkue kotiedun välieriin. Ennen playoffs-jenkkifutiksen alkua vietetään kuitenkin muutaman viikon maajoukkuetauko: naisten amerikkalaisen jalkapallon MM-kisat pelataan Vantaalla 30.7 alkaen. Maajoukkueen lopullinen kokoonpano varmistuu vasta juuri ennen kisojen alkua, mutta seitsemän Lightsin pelaajaa on vielä mukana taistelussa maajoukkuepaikasta: DB:t Iida Kivioja, Kati Pulakka ja Jenni Suorsa, DL Roosa Laitinen, LB Riikka Pietikäinen, OL Oona Ylinen sekä RB Aino Lepojärvi.

Teksti: Elli Heikura