Naisten I-divisioona huipentuu finaalipeliin

Naisten amerikkalaisen jalkapallon I-divisioona 2022 huipentuu Oulussa lauantaina 27.8. kun finaalipelissä vastakkain asettuvat Oulu Northern Lights ja Kotka Eagles. I-divisioonan voiton myötä panoksena ottelussa on lisäksi ensi kauden vaahteraliigapaikka, joten panokset ovat kovat!Ottelu pelataan Castrenin kentällä, kickoff klo 18:30. Etäfaneille ottelusta järjestetään myös youtube-lähetys.

Viime viikolla juhlittiin finaalipaikkaa ja voittoa Jaguaareista

Kotijoukkue Lights lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, onhan kulunut kausi ollut tappioton. Hyökkäys on Revontulettarilla toiminut koko kauden ajan tehokkaasti, ja puolustus on päästänyt yhteensä kuudessa pelissä ainoastaan yhden touchdownin. Vierasjoukkue Eaglesin runkosarjaan mahtuivat voitot Vaasa Royalsista, Jyväskylä Jaguarsista ja Helsinki Roostersista sekä tappiot Northern Lightsille ja Helsinki Wolverinesille. Välieräpelissään Eagles voitti Royalsin lukemin 28-6. Runkosarjan jälkeen Eagles oli tehtyjen ja päästettyjen pisteiden suhteissa Lightsin lisäksi ainoana plussalla.

Finaaliotteluun tuo erityistä mielenkiintoa se, että Lightsin ja Eaglesin välinen runkosarjaottelu pelattiin sarjan avauskierroksella toukokuussa – paljon on ehtinyt tapahtua tämän jälkeen. Edellisessä kohtaamisessa Lights oli vahvempi lukemin 28-0, mutta tällöin joukkueilla ei ollut juuri tietoa toistensa pelityyleistä. Nyt opiskeltavaa materiaalia taas on kertynyt kauden kaikista peleistä, jolloin niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin voidaan ottaa huomioon vastustajan vahvuudet ja heikkoudet. Toisaalta pitkä kausi on verottanut pelaajien voimia, ja loukkaantumisiltakaan ei ole lajin luonne ymmärtäen voitu välttyä.

Finaalipeli on se kauden huipennus, jossa tiivistyy koko vuoden työnteko. Lightsin tavoitteena on nousu naisten Vaahteraliigaan, ja finaalipelin voiton myötä se tavoite on mahdollista saavuttaa. Nyt on aika kääntää pelikirjasta viimeisetkin sivut ja jättää kentälle jokainen voimanripe, mitä pelaajista vain löytyy. Amerikkalaisen jalkapallon naisten I-divisioona 2022 huipentuu Oulussa, tervetuloa katsomaan!

Kuvat: Aino Raki https://aino.kuvat.fi/kuvat/
Teksti: Elli Heikura