Samuel Purola opetti pikajuoksutekniikka jenkkifutistreeneissä

200 metrin SE-miehellä oli tarjota paljon hyödyllistä tietoa ensi kauteen valmistautuvalle Northern Lightsille.

Northern Lights on nostanut tänä syksynä juoksuharjoittelun painoarvoa harjoittelussa. Fysiikkavalmentaja Teemu Haverisen suunnittelemaa kuntosaliohjelmaa täydennetään viikottaisilla sprinteillä Heinäpään ylipainehallissa. Haverisen mukaan voimaharjoittelu ja suunnitelmallinen juoksutreeni kulkevat käsi kädessä.

– Nopeus- ja voimapuolta voi hyvin kehittää puntilla, ainakin alkuun. Nyt kun olemme saaneet sen aika hyvälle tasolle joukkueena, pitää meidän jalostaa voimaa nopeusharjoittelupuolella, Haverinen toteaa.

Ja mikäpä sen parempaa, kuin saada opastusta alansa terävimmältä huipulta. 22-vuotias Samuel Purola rikkoi heinäkuussa yli 20 vuotta vanhan SE:n 200 metrillä ja pinkoi myös satasella loistoajan 10,33. Tällä hetkellä oululaisella on käynnissä peruskuntokausi ensi kesän kilpailukautta varten.

Voimaharjoittelu kuuluu myös pikajuoksijan arkeen, eritoten off-seasonilla. Peruskuntokaudella Purola tekee kaksi voimaharjoitusta viikossa, jotta voimatasot saadaan nostettua hyvälle tasolle.

– Kun kisakausi lähenee, pidetään voimatasot siellä ja tehdään ylläpitävää harjoitusta, jotta ”tonus” pysyy lihaksissa.

– Koen, että varsinkin kun olen vähän isompi, voimaakin tarvitsee olla, että saa paikat liikkumaan. Kisojen lähestyessä keskitytään räjähtävyyteen: lyhyitä sarjoja ja vain vähän toistoja.

Northern Lights kiittää Samuel Purolaa arvokkaasta opastuksesta ja toivottaa onnea ja menestystä kohti tulevaa kautta!