Turkulaisille turpaan?

Naisten joukkue jatkaa kauden avausvoiton metsästystä.

Lauantaina 15.7 Oulussa päästään yli kuukauden tauon jälkeen nauttimaan naisten vaahteraliigavauhdista, kun Northern Lightsin vieraaksi saapuu sarjakärki Turku Trojans. Joukkueet ovat sarjataulukossa toistensa vastakohtia – vierailla on saldonaan viisi voittoa, kotijoukkueella taas viisi tappiota. Lights ja Trojans ovat kohdanneet jo kerran tällä kaudella – Turussa pelatussa pelissä voiton vei Trojans lukemin 48-28.

Roosa Laitinen is back! Nyt tulee turkulaisille turpaan.

Kaksi edellistä kautta I-divisioonaa dominoineen Lightsin kausi on ollut haastava: kahden tappiottoman vuoden jälkeen sarjapisteitä ei ole onnistuttu liigassa vielä ansaitsemaan. Tällä hetkellä Lights on sarjassa sekä eniten pisteitä päästänyt että vähiten pisteitä tehnyt joukkue, mutta kenties jopa hieman yllättäen suurimman pistesaaliinsa Revontulettaret onnistuivat keräämään sarjakärki Turkua vastaan kesäkuun alussa pelatussa ottelussa. Tulevasta kotiottelusta voidaankin siis odottaa kenties tasaisempaa, kuin mitä vilkaisu sarjataulukkoon ensisilmäyksellä antaisi ilmi. Lopullisia kokoonpanoja otteluun ei tätä ennakkoa kirjoitettaessa ole vielä julkaistu, mutta vieraat ovat merkinneet ”epävarmoiksi” jopa 15 pelaajaa, joihin kuuluu mm. viime viikon ottelussa loukkaantunut, ehdottomasti maan huippuihin kuuluva RB Suvi Väisänen. Lights taas marssittanee kentälle vahvemman kokoonpanon kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa – muun muassa ehdottomasti koko maan DL eliittiin kuuluva Roosa Laitinen teki odotetun paluun pelikentille vajaa viikko sitten, ja myös lähes seitsemän taklauksen ottelukohtaisella keskiarvolla pelaava LB Kati Pulakka on kotijoukkueen kokoonpanossa tulevassa pelissä.

Kati Pulakka on Rovaniemen lahja Oululle. Katin poissaolo alkukauden peleistä näkyi valitettavasti tulostaululla päästettyinä pisteinä. Onneksi Kati pukee lauantaina taas oranssia päälle.

Haastavasta liiganoususta huolimatta Northern Lights ei ole kuitenkaan kadottanut hyvää pelihuumoria, ja joukkuehenki ja motivaatio ovat säilyneet hyvinä. Liigan korkea taso on kuitenkin osoittanut, että virheisiin ei ole varaa lainkaan samassa määrin kuin divisioonatasolla. Lightsin valmennus onkin jokaisen pelin jälkeen korostanut, että pelit kaatuvat ”omaan jalkaan ampumiseen” – onnistuneita suorituksia ei saada ketjutettua tarpeeksi ja pallonmenetyksiäkin tulee ajoittain liikaa. Ja vaikka Revontulettaret lähtevät myös kauden toiseen kotipeliinsä selkeinä altavastaajina, niin onnistuneella pelillä jopa sarjakärjen haastaminen on mahdollista.

Lightsin naisten toinen kotipeli kaudella 2023 pelataan tutusti Castrenin kentällä lauantaina 15.7. klo 13:00 alkaen, liput otteluun kustantavat 10€. Jenkkifutis on ehdottomasti parasta paikan päällä nautittuna, mutta tuttuun tapaan ottelua voi seurata selostettuna myös Ruutu +-palvelun kautta mikäli paikan päälle saapuminen ei tällä kertaa onnistu.

Teksti: Elli Heikura