Turpaan tuli, katse välieriin!

Lightsin hyökkäys kompastui Saints pelissä taas kerran omiin virheisiin.
Pallo saatiin lähelle maalia, muttei tällä kertaa päästy pisteille.

Naisten viimeisestä kotipelistä tappio, kausi jatkuu välieräottelulla Turussa.

Northern Lights naisten runkosarjakausi 2023 päättyi tappioon lauantaina 22.7. Tampere Saintsia vastaan pelatussa kotiottelussa. Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta poiketen kamppailu oli erittäin tiukka, loppulukemiksi tulostaululle kirjattiin vieraiden eduksi 0-14 (0-0). Parhaina pelaajina ottelussa palkittiin Lightsilta Kati Pulakka ja Saintsilta Lillian Nuutinen.

Ottelun arvokkaimmiksi pelaajiksi valittiin kotijoukkueelta puolustuksen Kati Pulakka (45) ja vierasjoukkueelta vahva pallonkantaja Lillian Nuutinen (35).

Vierasjoukkue Saints lähti otteluun normaalia pienemmällä kokoonpanolla, poissaolijoista merkittävimpinä aloittava keskushyökkääjä Emma Kammonen sekä puolustuksessa tehokkaasti taklannut Nelly Karhu. Myös Lightsin kokoonpanossa oli poissaoloja erityisesti linjapelaajissa, joten kentällä nähtiinkin molemminpuolisesti pelaajia hieman normaalista poikkeavilla pelipaikoilla. Tämä näkyikin ottelun lopputuloksessa, kun pisteitä tehtiin yhteensäkin vain kahden touchdownin ja lisäpisteiden verran.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla kumpikaan joukkue ei onnistunut pisteiden teossa. Niin Northern Lights kuin Saints pääsivät kyllä jopa kymmenen jaardin päähän maalialueesta, mutta kummankin joukkueen puolustus näytti näissä tiukoissa tilanteissa parasta tekemistään, eikä touchdowneja päästy juhlimaan. Vieraiden hyökkäyspeliä vaikeutti myös laitahyökkääjä Lotta Ahosen loukkaantuminen ottelun toisella neljänneksellä.

Lightsin puolustuksen kruununjalokivet, Riikka Pietikäinen 27, Jenni Suorsa 4 ja Kati Pulakka 45. Näiden välistä pujahtaminen saattaa aiheuttaa mustelmia.

Ottelun kolmannella neljänneksellä Saints siirtyi johtoon, kun vieraat pääsivät hyökkäämään hyvistä asemista Lightsin pallonmenetyksen jälkeen. Ottelun ensimmäiset pisteet teki vieraiden keskushyökkääjä Lillian Nuutinen, mutta pelattu lisäpisteyritys ei onnistunut. Seuraavalla hyökkäysvuorollaan tasoitukseen pyrkinyt kotijoukkue Lights kuitenkin sortui virheisiin, kun kolme peräkkäistä hyökkäyksen väärää aloitusta pakottivat Revontulettaret lentopotkuun. Tästä alkaneella vieraiden hyökkäysvuorolla Saints kuljetti palloa tehokkaasti juosten lähes 90 jaardin matkan, ja neljänneksen jo vaihduttua viimeiseen vierasjoukkue kasvatti johtoaan Miina Laukkasen juoksemalla touchdownilla, jonka jälkeinen pelattu lisäpisteyritys myös onnistui. Viimeisellä neljällä minuutilla Lights ei enää onnistunut pisteitä tekemään, joten tiukka ottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon.

Lightsin puolustuksen linjan tulokas Roosa Leinonen sai päävalmentajalta kehuja hyvästä ottelusta.

Vaikka Lights ei voittoa viimeisestä runkosarjapelistään saanutkaan, on joukkueen päävalmentaja Joonas Taina silti jokseenkin tyytyväinen: ”Kauden toistaiseksi paras kokonainen peli meiltä. Puolustus piti ajoittain loistavillakin otteillaan meidät mukana ottelussa, mutta ongelmaksi koituivat neljännet yritykset. Ne Tampere sai etenkin toisella puoliajalla jatkuvasti käännettyä uusiksi yrityksiksi, jolloin meidän puolustuksemme ei päässyt pois kentältä.” Puolustuksesta päävalmentaja haluaa nostaa esille ensimmäistä kauttaan pelaavat linjapelaaja Roosa Leinosen ja linebacker Laura Halmeen, sekä Lightsin jo kokeneempaa kaartia edustavan Kati Pulakan: ”Puolustuksen linja pelasi kauden parhaan pelin, ja erityisen iloiseksi tekee Roosa Leinosen esitys, kun vastuu poissaolojen myötä kasvoi. Näillä esityksillä vastuuta on luvassa vastaisuudessakin. Esiin nousivat isosti myös ulkopuolen linebackerit Laura Halme ja Kati Pulakka. Harmillisesti loukkaantuminen katkaisi Halmeen ottelun, hän pelasi kauden parasta peliään”.

Lightsin rookie Laura Halme (LB) oli liekeissä ottelun ensimmäiselle puolikkaalla, mutta koki ottelun toisella puolikkaalla harmittavan loukkaantumisen. Valitettavasti välierissä hän kannustaa joukkuetovereita huoltojoukoista. Kuvan sormi ei liity tapaukseen. :D

Puolustuksen hyvä suorittaminen antoi hyökkäyksellekin mahdollisuuden onnistumiseen, mutta päävalmentaja Taina harmittelee tehottomuutta: ”Ei kyetty oikeasti isoihin peleihin. Pallonmenetyksiä pystyttiin välttämään aikaisempia pelejä paremmin, mutta sateesta kostean pallon kanssa miinusjaardeja tuli aivan liikaa. Lisäksi jouduimme lentopotkaisemaan useampaan otteeseen, kun Tampere taas sai käännettyä lyhyet neljännet yrityksen uusiksi. Kokonaisuutena ottelu oli meiltä kuitenkin tasonnosto. Jatketaan samalla tavalla, kuka tietää kuinka hyvin Turussa sitten pelataan!”

Tappioiden värittämästä runkosarjasta huolimatta Lightsin naisten kausi jatkuu vielä Vaahteraliigan pudotuspeleissä. Välieräpelinsä Lights pelaa Turussa perjantaina 4.8., ottelun kellonaika on toistaiseksi vielä epävarma. Tähänkin otteluun Northern Lights lähtee tekemään parasta suoritustaan, vähentämään virheitä ja rohkeasti haastamaan Suomen kärkijoukkuetta!

Teksti: Elli Heikura
Kuvat: Matias Määttä