Kaksi Espanjan maajoukkuepelaajaa Northern Lightsiin

Oulu Northern Lightsin naisten joukkue on signannut kaksi tuoretta Euroopan mestaria. Carla Blanca Lasheras ja Laura Martinez Fiñaga vahvistavat joukkuetta jo lauantain vierasottelussa Turku Trojansia vastaan.

Melko kapealla rosterilla naisten Vaahteraliigaa pelaava Northern Lights täydentää uusilla pelaajilla kokoonpanonsa aukkoja ja tuo ison annoksen kokemusta mukaan sekä hyökkäykseen, että puolustukseen. Joukkueen molemmat vahvistukset ovat kuuluneet jo vuosia Espanjan maajoukkueen vakiokalustoon, ja olivat myös mukana voittamassa maalleen tuoretta Euroopan mestaruutta. Blanca Lasheras ja Martinez Fiñaga pelasivat myös Suomea vastaan Vantaalla viime vuoden toukokuussa, kun isäntäjoukkue Suomi joutui taipumaan lukemin 12-0.

Yhdeksän vuotta lajia harrastanut Blanca Lasheras on pelannut laitahyökkääjän, takapuolustajan ja tukimiehen pelipaikoilla. Martinez Fiñaga on viettänyt pääosan 10-vuotisesta urastaan tukimiehenä ja puolustuksen linjassa, mutta kokemusta löytyy toki myös hyökkäyksen puolelta.

Espanjalaiset ovat Northern Lightsin naisten joukkueen ensimmäiset import-pelaajat kautta aikain. Lightsin päävalmentaja Joonas Taina on luonnollisesti erittäin tyytyväinen uusin vahvistuksiin.

– Carla ja Laura ovat molemmat monipuolisia pelaajia, jotka pystyvät auttamaan meitä siellä, missä eniten tarvitaan. He tuovat meille urheilullisuutta, kokemusta ja kovuutta.

Kontakti Espanjaan löytyi oululaisille Ruotsin kautta. Joukko Northern Lightsin nykypelaajia edusti syksyllä 2021 Örebro Black Knightsia, jossa myös Martinez Fiñaga samaan aikaan pelasi. Kun ajatus vahvistusten hankinnasta keväällä syntyi, löytyi yhteinen sävel Martinez Fiñagan ja Blanca Lasherasin kanssa nopeasti. Molemmille pelaajille amerikkalainen jalkapallo on intohimo ja elämäntapa.

Päävalmentaja Joonas Taina ja Carla Blanca Lasheras

Blanca Lasheras kertoo olevansa erittäin innoissaan mahdollisuudesta pelata Vaahteraliigaa Oulussa. Hän kokee, että Northern Lightsin kanssa hänen on ollut helppo kommunikoida alusta alkaen. Omasta taustastaan hän kertoo näin:

– Aloitin jenkkifutisurani Barcelona Bufalsissa 17-vuotiaana. Kun muutin myöhemmin etelään Granadaan selvisi, ettei alueella ollut naisten jenkkifutisjoukkuetta. Perustimme muutaman ystäväni kanssa Granada Valkirias -joukkueen, jonka varapuheenjohtajana ja pelaajana olen ollut viimeiset kolme vuotta.

Martinez Fiñaga odottaa kesältä paljon.

– On mahtavaa päästä pelaamaan Vaahteraliigassa! Uskon, että kesästä tulee mahtava kokemus. Joukkue on toivottanut meidät lämpimästi tervetulleeksi. Haluamme edustaa Northern Lightsia kunnialla.

Molemmilta pelaajilta löytyy Espanjan sarjan ja maajoukkueen lisäksi kokemusta myös Meksikosta kaudelta 2022. Sekä Blanca Lasheras että Martinez Fiñaga odottavat tulevaa Turku-ottelua jo innolla.

– En malta odottaa, että pääsen pelaamaan näiden lahjakkaiden pelaajien kanssa. Olen hyvin ylpeä, että saan olla osa tätä joukkuetta. Haluan kiittää koko joukkuetta luottamuksesta, Blanca Lasheras kiittää.

Northern Lights, Laura ja Carla ovat tulessa tulevana lauantaina, kun joukkue kohtaa hallitsevan Suomen mestarin Trojansin Turun Yläkentällä. Ottelu käynnistyy Ruutu-palvelussa lauantaina 8.6. klo 14.

Katso naisten joukkueen rosteri tästä.