Instagram

@oulunorthernlights @northernlightsnaiset

Naisten ottelut kaudella 2024

Otteluiden seuranta, tilastot ja kokoonpanot löytyvät Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton tulospalvelusta. Kausikortit löydät täältä. Kaikki ottelut näkyvät Ruutu-palvelun kautta. Miesten joukkueen kotiottelut: Miesten otteluiden seuranta, tilastot ja kokoonpanot

Miesten ottelut kaudella 2024

Otteluiden seuranta, tilastot ja kokoonpanot löytyvät Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton tulospalvelusta. Kausikortit löydät täältä. Kaikki ottelut näkyvät Ruutu-palvelun kautta. Naisten joukkueen kotiottelut: Naisten otteluiden seuranta, tilastot ja kokoonpanot

Miesten valmennus uudella kokoonpanolla kauteen 2024

Northern Lightsin miesten joukkueen päävalmentajana nähdään tällä kaudella Risto Kivelä, joka yksi 41-vuotiaan seuran perustajajäsenistä. Kivelän johtama valmennusryhmä valmentaa nälkäistä joukkuetta kohti neljällä joukkueella pelattavaa ykkösdivisioonaa.

Naisten jenkkifutiksen avoimet treenit Oulussa 4.-11.3.

Oletko etsimässä uutta lajia kesäksi? Northern Lightsin naiset järjestävät jenkkifutiksen avoimia treenejä maaliskuussa täällä Oulussa! Ilmaiset treenit on tarkoitettu yli 15-vuotiaille naisille, jotka haluavat oppia uutta ja haastaa itseään.

Millaisia varusteita amerikkalaisessa jalkapallossa käytetään?

Amerikkalainen jalkapallo vaatii pelaajiltaan erityisiä varusteita turvallisuuden takaamiseksi. Tässä artikkelissa käymme läpi millaisia varusteita amerikkalaiseen jalkapalloon tarvitaan, ja mitkä niistä ovat olennaisia pelaajan suojelemiseksi.

Kausikortit 2024

Tule tukemaan Northern Lightsin toimintaa kaudelle 2024. Kaikkiin miesten ja naisten otteluihin oikeuttavia kausikortteja on saatavilla kahdessa hintaluokassa.

Avoimet jenkkifutistreenit Oulussa

Kiinnostaako jenkkifutis? Tule tutustumaan lajiin 11.12. ja 18.12. Oulussa Garam Masala Areenalla!

Naisten jenkkifutiksen alkeiskurssi Oulussa

Oletko etsimässä uutta lajia, jossa yhdistyy voima, nopeus ja taktiset kuviot? Northern Lightsin naiset järjestävät jenkkifutiksen alkeiskurssin marras-joulukuun taitteessa täällä Oulussa! Kurssi on tarkoitettu yli 15-vuotiaille naisille, jotka haluavat oppia uutta ja haastaa itseään.

Tule jenkkifutiksen peruskurssille!

Oulu Northern Lights järjestää jenkkifutiksen peruskurssin syksyllä 2023 niin miehille kuin naisillekin. Kurssi järjestetään Castrenin kentällä (Paulaharjuntie 43) maanantaista 11.9. alkaen.

Try out for American Football in Oulu!

Oulu Northern Lights Football Team organizes an American Football boot camp in the fall 2023 for both men and women. The practices will be held at the Castren stadium (Paulaharjuntie 43) starting on the 11th of September.

Wolverines luopuu sarjasta, miesten kotiottelu perutaan

Lauantaille 22.7. pelattavaksi kaavailtua miesten joukkueen kotiottelua ei voida pelata, koska vastustaja Helsinki Wolverines on tänään ilmoittanut luopuvansa ykkösdivisioonasta, eikä täten tule viemään kauttaan läpi.

Miehet isännöivät Saintsia Tampereelta

Ottelu pelataan la 8.7. klo 13 Castrenilla, ja se on katsottavissa myös Ruutu Plus -palvelun kautta.

Jenkkifutiskausi käynnistyy Oulussa toukokuussa

Naisten avausottelu pelataan lauantaina 13.5. , miesten 27.5. Molemmat ottelut pelataan Castrenilla.

Tule tutustumaan jenkkifutikseen tammikuussa

Kiinnostaako urheiluharrastus, joka kehittää paitsi peruskuntoa, myös nopeutta ja voimaa? Kiinnostaako uudet kaverit ja verkostoituminen? Tule kokeilemaan jenkkifutista tammikuussa.

Tule kokeilemaan jenkkifutista joulukuussa

Kiinnostaako urheiluharrastus, joka kehittää paitsi peruskuntoa, myös nopeutta ja voimaa? Kiinnostaako uudet kaverit ja verkostoituminen? Tule kokeilemaan jenkkifutista joulukuussa.

Samuel Purola opetti pikajuoksutekniikka jenkkifutistreeneissä

200 metrin SE-miehellä oli tarjota paljon hyödyllistä tietoa ensi kauteen valmistautuvalle Northern Lightsille.

Northern Lightsin veteraanit tapasivat juhlalounaalla

Pauli Anttilan kokoon kutsuma tilaisuus keräsi nelisenkymmentä 80- ja 90-luvun seura-aktiivia Oulun Hotelli Lasarettiin lauantaina.

Avoimet jenkkifutisharjoitukset marraskuussa

Kiinnostaako jenkkifutis? Tule tutustumaan lajiin 1.11. ja 8.11. Oulussa Garam Masala Areenalla!

Osallistuitko SporttiApproon?

Jos osallistuit Northern Lightsin järjestämään SporttiAppro-rastiin 28.9., tämä juttu on sinulle! 😄

Seuran 40-vuotisjuhlat 15. lokakuuta

Northern Lights ry on Oulussa vuonna 1982 perustettu amerikkalaisen jalkapallon erikoisseura, joka juhlii tänä syksynä 40-vuotista taivaltaan. Yhdistys järjestää 40-vuotisjuhlat Maikkulan kartanossa lauantaina 15.10. klo 17 alkaen. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki yhdistyksen nykyiset tai entiset jäsenet tai muuten toiminnasta kiinnostuneet.

Northern Lights järjestää U20-toimintaa myös kaudella 2023

Tämän vuoden onnistunut yhteistyö Wasa Royalsin kanssa saa jatkoa myös tulevana kesänä. Lightsin pojat olivat auttamassa Royalsia SM-kolmoseksi.

Pudotuspelit alkavat: Northern Lightsille mielenkiintoinen vastus puolivälierään

Oululaisjoukkue kohtaa sunnuntaina Helsinki East City Giantsin ensimmäistä kertaa 21 vuoteen.

Northern Lightsin miehet lohkovoittoon, vahvistuksia loppukaudeksi

A-lohkon voitto tietää oululaisille kotietua elokuussa pelattaviin pudotuspeleihin. Joukkue myös vahvistuu kahdella tutulla pelaajalla viikonlopun Spartans-otteluun.

Tule jenkkifutiksen peruskurssille!

Oulu Northern Lights järjestää jenkkifutiksen peruskurssin syksyllä 2022 niin miehille kuin naisillekin. Kurssi järjestetään Castrenin kentällä 12.9. alkaen.

Naisten kausi alkaa, kausikortteja saatavilla

Naisten joukkueen kotiavaus Kotka Eaglesia pelataan nyt sunnuntaina klo 12.30 alkaen Castrenilla. Tue seuraa kausikortilla ja tule kannustamaan!

Lightsin miehet pelaavat harjoitusottelun sunnuntaina Castrenilla

Niinsanotussa Orange and White Gamessa Lights-hyökkäys kohtaa Lights-puolustuksen.

Northern Lightsin yhteistyö Pihlajalinnan kanssa jatkuu

Yhteistyökumppanimme Pihlajalinna on tarjonnut seuran pelaajille, muille toimijoille ja heidän perheenjäsenilleen laadukasta hoitoa urheilu- ja tapaturmavammoihin sekä muuhun terveyden ja sairaanhoitoon jo vuodesta 2019. Yhteistyö jatkuu myös kaudella 2022.

“Itselle yksinkertainen, mutta vastustajan silmään monipuolinen” – päävalmentaja Taina uskoo Lights-puolustukseen

Joukkueen puolustus nojaa alkavalla kaudella pitkälti samankaltaisiin periaatteisiin kuin aiempina vuosinakin.

Coach’s corner: Northern Lightsin miesten hyökkäys uudistuu

Tämän kauden hyökkäyksestä löytyy edelliskaudelta tuttuja elementtejä, mutta isossa kuvassa otetaan rohkeasti uudistavia askelia.

Northern Lights etsii muutamaa pelaajaa kesäksi

Moi oululainen! Kiinnostaako jenkkifutis? Tule tutustumaan Northern Lightsin treeneihin ja tule mukaan kesän joukkueeseen💪😊

Oululainen! Tule kokeilemaan jenkkifutista 27.11.

Kiehtooko jenkkifutis lajina? Tiesitkö, että myös Oulussa voi harrastaa lajia? Tule tutustumaan lajiin lauantaina 27. marraskuuta Heinäpään Garam Masala Areenalle. Sekä miehet että naiset ovat tervetulleita 😊 Harjoituksissa pääset kokeilemaan lajia käytännössä ja tutustumaan myös lajissa käytettyihin varusteisiin. Harjoitus järjestetään lauantaina 27.11. klo 15-19. Tarvitsenko aiempaa kokemusta? Harjoitukset on suunniteltu siten, ettet tarvitse aiempaa kokemusta …

Jenkkifutiksen U20-joukkue rakentuu, kannustimena pienemmät kausimaksut

Oulu Northern Lights panostaa tällä kaudella voimakkaasti alle 20-vuotiaiden ikäluokkaan. Kannustimena seura tukee U20-ikäisten harrastusta matalampien kausimaksujen muodossa. Northern Lightsin miesten joukkueen tavoitteena on luoda ympäristö, johon mahdollisimman monen on helppo tulla mukaan. Joukkueen toiminnasta aiheutuu kuitenkin kuluja, joista merkittävä osa katetaan harrastajien itsensä toimesta. Hikipisaroiden lisäksi harrastus vaatii täten myös pientä rahallista panostusta. Tulevalle …

Lightsin miesten joukkue jatkaa tutussa komennossa

Päävalmentaja Joonas Taina, hyökkäyksen koordinaattori Tuomo Tomperi ja linjavalmentaja Perttu Hyttinen muodostavat ydinryhmän, joiden ympärille Lights-valmennus rakentuu. II-divisioonan välieriin kaudella 2021 selvinnyt Northern Lights (6-1) rakentaa tulevaa kautta vakaalta pohjalta. Tätä kirjoittaessa tulevan kesän sarjajärjestelmä ja -taso eivät ole vielä täysin selvillä, mutta joka tapauksessa Oulussa lähdetään taistelemaan hyvistä sarjasijoituksista tulevallakin kaudella. Toiveissa on viedä …

Loppukesän ottelut

Miehet: välierä vs TAFT la 4.9. klo 13 mahdollinen finaali la 11.9. klo 18 Naiset: finaali vs Saints la 4.9. klo 18

Tule jenkkifutiksen peruskurssille!

Oulu Northern Lights järjestää jenkkifutiksen peruskurssin syksyllä 2021 niin miehille kuin naisillekin. Kurssi järjestetään Castrenin kentällä 14.9. alkaen.

Jenkkifutiksen parissa viihtyy, kertovat nuoret pelaajat

Moi! Tiesitkö, että Northern Lights perustaa kesäksi 2022 alle 20-vuotiaiden poikien jenkkifutisjoukkueen? Tämän ns. ”U20-joukkueen” toiminta alkaa nyt syksyllä. Jenkkifutis on vauhdikas ja jännittävä kontaktilaji, joka on nykyään NFL:n myötä ainakin hieman tuttu monelle suomalaisellekin. Sosiaalisesta mediasta löytyy runsaasti huippusuorituksia Yhdysvaltojen college- ja ammattilaissarjoista. Laji kiehtoo 😊 Moni ei kuitenkaan ehkä ole ajatellut, että jenkkifutista …

Alle 20-vuotiaiden nuorten jenkkifutistoimintaa Oulussa 😻

Oletko syntynyt 2002 tai myöhemmin, ja jenkkifutis kiinnostaa? Northern Lights käynnistää kaudelle 2022 tähtäävää alle 20-vuotiaiden poikien junioritoimintaa Oulussa! 😀🧡 Kauden 2022 joukkueen kokoaminen aloitetaan syksyllä 2021. Syyskuun ensimmäiset treenit järjestetään 14. syyskuuta. Treenejä on tiistaisin ja torstaisin lokakuun puoleenväliin saakka. On täysin OK tulla kokeilemaan lajia sitoutumatta sen pidemmälle! Kokeilemalla selviää, haluaako treenaamista jatkaa. …

Jenkkifutiksen superlauantai 3.7. Oulussa

Tule viettämään SUPERLAUNTAITA 3.7 jenkkifutiksen parissa Castrenin stadionille! Päivän aikana naisten I-divisioonan ottelussa kotijoukkue Northern Lights saa vastaansa Seinäjoki Crocodilesin ja miehet II-divisioonan kotiavauksessaan Jyväskylä Jaguarsin. Naiset vs Crocodiles klo 13 Miehet vs Jaguars klo 18 Paikalla uudistettu kioski speciaalitarjoamisineen (mm. pop-up pizzeria), lapsille pomppulinna, puoliaikakisailuja jne. Molemmat ottelut striimataan suorina, mutta jefuhan on parasta …

2021 rosteri julki!

Edustus avasi voitolla

Kesän 2020 rosteri julki

Northern Lightsin miesten edustusjoukkueen runko koostuu tänä vuonna 34 pelaajasta. Tutustu rosteriin tästä.

Tervetuloa kausi 2020!

Tänä kesänä pelataan kuin pelataankin jenkkifutista Oulussa! Northern Lightsin miesten ja naisten joukkueiden yhteisharjoitukset käynnistyivät maanantaina 1. kesäkuuta.

Tule jenkkifutiksen peruskurssille!

Kiinnostaako jenkkifutis? Oulu Northern Lights järjestää lajin peruskurssin tammikuussa 2020 Ouluhallilla, 6. tammikuuta alkaen.

Northern Lightsin talvikausi vauhdilla käyntiin

Syyskuussa aloitettu offseason-harjoittelu on edennyt suunnitelmien mukaisesti, kertoo joukkueenjohtaja Tomperi.

Kauden 2020 kickoff keskiviikkona 11. syyskuuta

Northern Lightsin edustusjoukkue järjestää infotilaisuuden tulevasta kaudesta Castrenin kentän kokoustilassa keskiviikkona 11.9. klo 19:30. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille aiemmin jenkkifutista harrastaneille. Uusille harrastajille suunnattu peruskurssi käynnistyy 16.9.

Aappo Saloranta mukaan Lightsin valmennustiimiin

Moninkertainen SM-mitalisti ja Sveitsin mestari tuo oman osaamisensa Lightsin uuden polven laitahyökkääjien käyttöön.

Lights jatkaa kakkosen välieriin

Voitto Vantaan TAFT:sta tietää sitä, että edustusjoukkueen pelit jatkuvat 1. syyskuuta Porvoossa, kun vastaan asettuu eteläisen lohkon ykkönen Teurastajat.

Lights kohtaa TAFT:n lauantain puolivälierässä

Vantaan TAFT on Lightsille viime vuosilta harvinaisempi vastus. Ottelun voittaja jatkaa II-divarin välieriin Porvooseen.

Northern Lights isännöi puolivälieriä 24.8.

Northern Lights (4-2) nappasi sunnuntaina tärkeän vierasvoiton Kuopio Steelers Veljmiehistä (0-6) lukemin 0-39 (0-36). Pudotuspelivaiheen kotiedun lisäksi ottelu tarjosi muutakin iloittavaa oululaisnäkökulmasta.

Tommi Puranen pelinrakentajaksi Kuopio-otteluun

Joonas Kotajärven kärsimä alavartalovamma pitää pelimiehen poissa tulevasta Veljmiehet-kamppailusta. Laitahyökkääjänä ja takapuolustajana kunnostautunut Tommi Puranen aloittaa pelinrakentajana Kotajärven tilalla.

Teemu Haverisesta edustusjoukkueen fysiikkavalmentaja

Haverisen ohjauksessa Northern Lights harjoittelee syksyllä kahdesti viikossa koko joukkueen voimin.

Tuomo Tomperi edustuksen joukkueenjohtajaksi

Kymmenen vuotta seuraa edustanut Tomperi tulee kehittämään Lightsin edustusjoukkueen toimintaa kohti kautta 2020.

Lights piti nollat Falconsia vastaan

Edustusjoukkueen viimeinen runkosarjakotipeli pelattiin sunnuntaina 21.7. aurinkoisella Castrenin kentällä. Vastustaja Hyvinkää Falcons joutui nöyrtymään kotijoukkueen edessä, kun ottelun pistelukemat kirjattiin Northern Lightsille 18-0 (0-0). Voitolla Northern Lights nousi kuuteen sarjapisteeseen ja II-divisioonan 1. lohkon toiselle sijalle.