Northern Lights järjestää U20-toimintaa myös kaudella 2023

Tämän vuoden onnistunut yhteistyö Wasa Royalsin kanssa saa jatkoa myös tulevana kesänä. Lightsin pojat olivat auttamassa Royalsia SM-kolmoseksi.

Northern Lightsin junioritoiminta otti askeleita eteenpäin kaudella 2022. Vaikka omaa juniorijoukkuetta ei pelaajamäärän kapeuden vuoksi voitukaan vielä pystyttää, onnistui yhteistyö Wasa Royalsin U20-joukkueen kanssa hyvin. Lightsin nuoret valmistautuivat keväällä pelattuun kauteen osin Oulussa ja osin Vaasassa järjestetyillä harjoitusleireillä.

– Molemmat osapuolet haluavat jatkaa yhteistyötä myös tulevalla kaudella, kertoo Northern Lightsin U20-joukkueen toiminnasta vastannut Tuomo Tomperi.

– Nuorten pelaajien tukeminen on meille Northern Lightsissa tärkeää. Toimiva U20-toiminta madaltaa myös uusien pelaajien kynnystä tulla tutustumaan lajiin, kun tarjolla on mahdollisuus pelata myös omanikäisiä vastaan.

Toukokuussa huipentuneen juniorikauden jälkeen nuoret jatkoivat kesällä Lightsin miesten joukkueen kanssa. Kaikki U20-sarjaan osallistuneet saivat peliaikaa myös miesten sarjassa. Suurimmalle osalle U20-sarjan ottelut olivat ensimmäiset viralliset jenkkifutisottelut.

Pelaajilta kerättyjen kommenttien perusteella juniorisarja ja laadukas valmennus sekä Oulussa että Vaasassa helpottivat myös miesten sarjaan osallistumista merkittävästi. Moni U20-sarjan pelaajista osallistuu sarjaan nuorempana. Tänä vuonna nuorin sarjapeleihin osallistunut oululaispelaaja oli 17-vuotias.

Lights panostaa nuoriin

Oulu Northern Lights panostaa tulevallakin kaudella voimakkaasti alle 20-vuotiaiden ikäluokkaan. Kannustimena seura tukee U20-ikäisten harrastusta matalampien kausimaksujen muodossa.

Northern Lightsin miesten joukkueen tavoitteena on luoda ympäristö, johon mahdollisimman monen on helppo tulla mukaan. Joukkueen toiminnasta aiheutuu kuitenkin kuluja, joista merkittävä osa katetaan harrastajien itsensä toimesta. Hikipisaroiden lisäksi harrastus vaatii täten myös pientä rahallista panostusta.

Tulevalle kaudelle järjestämme miesten joukkueen rinnalla toimintaa myös U20-ikäisille. Tulevalla kaudella alle 20-vuotiaiden (2003 tai sitä myöhemmin syntyneet) kausimaksu on 200 euroa. Toivomme, ettei raha muodostu kenellekään esteeksi harrastaa amerikkalaista jalkapalloa 😊 Pienemmällä kausimaksulla haluamme madaltaa nuorten kynnystä osallistua toimintaan.

Haluaisitko tietää lisää U20-toiminnasta? Lue tästä artikkelista, mitä nuoret pelaajamme ajattelevat toiminnastamme.

Kiinnostuitko?

Northern Lights järjestää amerikkalaisen jalkapallon peruskurssin miehille ja naisille 12.9. alkaen. Kurssi järjestetään Castrenin kentällä, ja se kokoontuu kahdesti viikossa. Ota yhteyttä ja tule rohkeasti kokeilemaan! Tarvitset vain tekonurmialustalle sopivat kengät ja juomapullon. Muut varusteet saat seuralta.

Toki peruskurssi on tänäkin vuonna täysin avoin myös yli 20-vuotiaille, miehille ja naisille 😉Varsinaista yläikärajaa mukaan tulemiselle ei sinällään ole. Moni tulee mukaan 21-25-vuotiaana.

Ilmoittautuminen

Ota yhteyttä kurssin vastuuhenkilöön mahdollisimman pian! Kurssille otetaan lainavarusteiden määrästä johtuen rajallinen määrä osallistujia, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Miehet
Tuomo Tomperi
Tel. / WhatsApp 0400 505 882
tuomo (at) northernlights.fi

Naiset
Anna-Kaisa Sistonen
Tel. / WhatsApp  045 110 3570
northernlightsnaiset (at) gmail.com